Brynild
Image

Historien om Stupedama

I 2022 er det 60 år siden Stupedama kom svevende inn i pastillhylla, og siden da har hun vært et ikon. Jubileet fortjener en aldri så liten lansering, og i år tar hun sats og stuper inn i godterihylla! Men frykt ikke, de originale pastillene vil bestå.


Stupedama har vært med oss siden 1962

Stupedama har vært med oss siden 1962

Da kom hun svevende inn på markedet i en stroppeløs badedrakt og badehette med strikk under haken. Bølgene er sorte og gir klare assosiasjoner til den salte lakrisen.

Noen år senere i 1965

Noen år senere i 1965

blir badedrakten utstyrt med stropper, havet blir blått og vinden har snudd. Det skulle forbli medvind rundt Stupedama etter dette.

Tidlig på 70-tallet

Tidlig på 70-tallet

har Stupedama lagt på seg litt. Formfull og vakker vender hun blikket fremover, og med en ny og forbedret stupestil nærmest flyr hun ut i de blå bølgene. Stupedama er ikke lenger redd for å bli våt i håret og kaster badehetten. Etter hvert drister hun seg også til å bytte ut badedrakten med en en moteriktig bikini.

Dette skulle vise seg å være sterk kost

Dette skulle vise seg å være sterk kost

for mange og Brynild får klager fra kunder som krever badedrakten tilbake! Stupedama liker imidlertid sin nye bikini, og hun lar den bli sittende helt til 1988, da det igjen blir moderene med badedrakt. Stupedama følger naturligvis moten. Hun kaster seg også på den rådende aerobictrenden og fremstår som muskuløs og kjernesunn. Tøff er hun også, og kaster friskt armene bakover, der hun stuper mot bølgene.

I 1997 blir Stupedama relansert

I 1997 blir Stupedama relansert

og da for første gang med navnet Stupedama på boksen. I 2009 forsvinner Stupedama fra butikkhyllene, men dukket opp igjen i 2012 i forbindelse med 50-års jubileet.

I årene 2012 til 2020

I årene 2012 til 2020

har Stupedama dukket opp på sommeren ved 4 anledninger. I 2012 hadde Stupedama 50 årsjubileum, og kom i det gode gamle designet fra 1965, med stropper og badehette. 1970-designet har også vært relansert hele 3 ganger i perioden, og dette har nok ført til at det er dette designet mange forbinder med Stupedama.

I 2022 er det 60 år

I 2022 er det 60 år

siden Stupedama så dagens lys, og hva passet vel bedre enn å lansere et helt nytt produkt under merkevaren Stupedama. Salte Lakriskuler ble en realitet, og fins som fast sortiment fra og med uke 8 2022. Lakriskulene ble raskt en favoritt blant lakriselskerne, med sitt knasende sprø ytterlag, og den myke fyldige lakrissmaken inni. Har du først smakt den er det rett og slett vanskelig å stoppe!

For å feire 60 årsdagen

For å feire 60 årsdagen

til den evigunge Stupedama, lanserte vi like godt 8 ulike design på de salte lakrispastillene sommeren 2022; de 4 klassiske...

....samt 4 tidsriktige design

....samt 4 tidsriktige design

Vi utlyste en tegnekonkurranse der vi ba publikum om å tegne «nåtidens» Stupedame, og vi fikk inn veldig mange fine bidrag. Vinnerne fikk sitt design på esken, og vi er stolte over at Stupedama også kan bidra til mangfold og toleranse.