Brynild
Image

Stupedama tar ansvar!

I over seksti år har Stupedama vært en ikonisk figur – stupende fra høyder som ville få selv de modigste til å holde pusten. Men bak det dristige spranget ligger det mer enn bare eleganse – det ligger også et brennende engasjement for havet som har bølget gjennom generasjoner.


I en tid der plastforurensning truer både hav og land, har Stupedama gått fra å være en inspirasjon til å bli en aktivist. I samarbeid med Miljøstiftelsen Elv og Hav har hun startet en bølge av forandring, en oppfordring for å rydde strendene våre og holde havet fritt for plast. Les mer om dette samarbeidet her

Mer enn bare et handlenett

Som et symbol på denne innsatsen har Stupedama introdusert et handlenett laget av resirkulert plast. Handlenettet er laget av rPET. Denne plasten er resirkulert og dermed produsert med mindre nye naturressurser enn vanlig plast. Dette etterlater et 20% lavere karbonavtrykk enn om vi hadde brukt vanlig polyester (PET).


Stupedama er helt sikker i sin sak: Vi trenger ikke en ny plastpose hver eneste gang vi handler! Ikke bare er dette handlenettet en mer praktisk måte å forhindre unødvendig bruk av plastposer - det er også et symbol på hvordan vi kan ta det som engang var avfall og gi det nytt liv. På den måten kan havets fremtid være like levedyktig som det Stupedama har vært i alle disse årene! 

Handlenettet er både GRS - Global Recycled Standard og BSCI Amfori-sertifisert:

Image