Brynild
Image

Om Brynild

Vi har skapt smaksgleder siden 1895 – med de beste folka, produktene og smakene! Brynild er en familieeid godteri- og snacksbedrift som hvert år leverer mer enn 70 millioner smaksopplevelser til forbrukere i hele Norden.
Image
Image
Image
Image

Her møter du noen av alle de flinke folka som jobber i Brynild. Hver dag jobber vi både i Fredrikstad og i Sverige for å oppfylle vårt formål, og lite er bedre enn å skape smak og glede for alle som er i møte med våre produkter og oss som jobber i Brynild.

Vår historie

Det er mye snakk om gründere i dag. Vel, det fantes gründere før også. Året var 1895. Hans Petter Brynildsen var 42 år og bestemte seg for å legge snekkerjobben på hylla og starte mineralvannfabrikk i Fredrikstad. Sønnen hans, Birger Brynildsen, tok over i 1925, og jammen bodde det ikke en liten gründer i han også. – Drops!, tenkte Birger, og så ble det dropsproduksjon i tillegg.

Tross alle advarsler, viste det seg at drops var en kjempegod idé. Birger måtte ganske snart bygge en større dropsfabrikk, og slik har stafettpinnen gått videre gjennom fem generasjoner Brynildsen.

I dag har vi en tipp, topp moderne fabrikk i Fredrikstad, og en godterifabrikk i Årjäng i Sverige. Vi lager både nye og klassiske godterier til glede for store og små. Se presentasjonsvideo av Brynild AS her

Så når du ser navnet vårt neste gang, vet du kanskje litt mer om hva det betyr:

En ekte, lokal familiebedrift som har skapt smaksgleder helt siden 1895.